RSS Feed

Pakej Promosi Kelas Pada Bulan April 2011

Kek Chocolate Moist dengan topping Chocolate Ganache. Pelajari resepi dan kaedah membuat kek ini.

Kemahiran membuat dan menghias kek merupakan suatu bakat seni yang boleh dipelajari oleh sesiapa sahaja yang mempunyai minat yang mendalam. Dengan sedikit kreativiti dan latihan yang banyak, anda mampu menghasilkan kek yang cantik dan sedap dimakan.

Di sini kami menawarkan pakej kelas asas membuat dan menghias kek khas untuk anda yang ingin mempelajarinya. Yuran yang dikenakan adalah sangat murah dan berbaloi. Jangan ketinggalan untuk menyertai kelas ini pada bulan April 2011. Berikut adalah maklumat tentang kelas pada bulan April 2011:

Borang Pendaftaran Kelas

Yuran       : RM 250.00

Lokasi      : Putrajaya

Hari           : Sabtu dan Ahad sahaja

Masa          : Temujanji ( hubungi/ sms Puan Intan 019-6522120 atau

e-mail : rj.intan@gmail.com)

Modul       :

1) Pengenalan kepada peralatan dan bahan-

bahan menghias kek

2) Membuat Kek Mentega & Kek Coklat

3) Membuat Krim Mentega (buttercream) untuk

hiasan kek.

4) Teknik melepa kek (crumb coat)

5) Teknik menghias kek yang mudah dan cantik

Bonus!        : Membuat Chocolate Ganache! Ini bermakna anda akan membawa pulang dua biji kek yang telah siap untuk di ngap! Harga di pasaran mencecah RM100.

Bonus lagi!!  : Anda akan mempelajari teknik pembelajaran kendiri (self learning technique) untuk mengasah lagi bakat membuat dan menghias kek.

Bayaran deposit dikenakan sebanyak RM50.00 untuk booking kelas.

Antara kelebihan menyertai kelas ini ialah:

# Anda akan diajar sehingga pandai (bukan ikut jam)

# Nota, peralatan dan bahan disediakan.

# Maksimum pelajar : 2 orang bagi setiap sesi

# Membawa pulang 2 biji kek yang cantik dan sedap hasil tangan anda sendiri!

# Video teknik  asas menghias kek – akan di email kepada anda

# Minuman dan snek disediakan

Sekian, terima kasih.

Kek Mentega dengan filling grape atau strawberry dan icing buttercream.

Teknik menghias kek menggunakan buttercream icing. Anda boleh menghasilkan corak yang lebih kreatif setelah mempelajari teknik-teknik asas.

Pelajari cara-cara membuat sendiri buttercream icing yang mudah, murah dan terbukti sedap.

Memasak Kek Chocolate Moist menggunakan kaedah kukus.

Membuat Chocolate Ganache adalah sangat mudah.


About Raja Intan Sulphida binti Raja Sabarudin

Full time housewife and self employed.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: